zwerftocht kriskras door het boek
(deel 3)

Geen paniek: deze struisvogelmadam is prima in orde, maar volledig uitgeput! Zij heeft een chachacha demonstratie gegeven, en dat is niet geheel gebruikelijk voor een struisvogel – door sommigen in de dierentuin liefdevol “struiskip” genoemd. Na een wervelende show op de Liechtensteinse televisie vonden meneer Willem en zijn collega’s het welletjes. Laat de struisvogel lekker een struisvogel blijven. 

Langdurige zware tropische regen, een overstroomde Filippijnse dierentuin, en deze mooie croc was zijn verblijf uitgezwommen, richting het dorp. Daar was hij ergens zoekgeraakt. Niemand durfde meer de straat op. Wat te doen? Dan maar meneer Willem in het verre Liechtenstein om raad vragen. Dat was een goede beslissing, het begin van een oplossing. De croc werd op spectaculaire wijze gevangen genomen, en je kon het op de televisie nog volgen ook!

 

 

 

 

Knap standje van deze giraffe, hè? Je kunt er wel door in de problemen komen als je een nieuwsgierige giraffe bent die graag wil weten wat er in een putje zit! Je begrijpt dat er grote opwinding in de Liechtensteinse dierentuin was toen deze langbenige tante vast kwam te zitten. In de put, met haar kop. Ze zat er niet in de put door.

Het is altijd leuk om naar foto's van dieren te kijken. Kijk je mee?

Hij lijkt vrij streng naar de fotograaf te kijken, deze opa Berber, maar als je goed kijkt zie je ook een beetje waardering in zijn blik. Eindelijk iemand die met een gewone camera een portret van mij maakt, denkt hij, en niet met zo’n flopperige mobiele telefoon. Wordt vast een mooie foto, fotograaf! Zijn we het wel een beetje mee eens, hè?

Tsjonge, die wil je toch niet graag in het bos tegenkomen. Zit ie net het laatste restje van een bloederig hapje naar binnen te werken? Nee hoor, deze leguaan is over het algemeen vrij rustig, eet plantjes, en laat jou met rust. Grappig dat je misschien denkt dat deze foto diep in een tropisch oerwoud genomen is…… Niks daarvan, deze Iguana Iguana kun je zien in de De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest.

terug naar Meneer Willem’s startpagina of verder naar kriskras 4

error: Content is protected !!