Over het boek

De 36 korte verhalen – om te lezen of voor te lezen – gaan over dieren, dierentuinen en …… meneer Willem!

Meneer Willem is de  adjunct-directeur van de dierentuin in Liechtenstein. Liechtenstein is een heel klein landje dat ingeklemd ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk, als een plakje kaas in een tosti. De hoofdstad heet Vaduz. 

Meneer Willem krijgt van over de hele wereld telefoontjes om advies. Hij weet veel van dieren. De dierentuin heeft bovendien een mooie bibliotheek met duizenden boeken over dieren: een onuitputtelijke bron van dierenkennis.


De telefoontjes zijn vaak het begin van een opwindend verhaal. Er kan iets gebeurd zijn in de eigen Liechtensteinse dierentuin. Maar het komt ook voor dat meneer Willem op reis moet! Zo ziet hij heel wat van de wereld.

Waar meneer Willem niet zo blij van wordt is dat de telefoontjes altijd ‘s nachts binnenkomen – rond half 5. De telefoon – een ouderwets geval met een hoorn en een haak – moet het dan ontgelden. Het ding vliegt het raam uit, maar ook hier: een vliegende telefoon is vaak de start van een leuk of spannend verhaal.

paperback of hardcover – 20×20 cm

144 pagina’s

150 illustraties, de meeste in kleur

36 lees of voorlees verhalen

 

 

M. Kloosterman Emmen 

Verrassende en originele verhaaltjes. Een vriendin met twee kleindochters zag het liggen, begon erin te lezen, en was meteen verkocht. 

ga voor meer bijzonderheden over het boek zoals prijzen en hoe je het bestelt naar praktische informatie 

error: Content is protected !!