zwerftocht kriskras door het boek
(deel 2)

Het was schrikken voor meneer Willem toen hij hoorde van een collega van een Poolse dierentuin dat hun unieke witte mannetjesleeuw in een slaaptoestand terecht was gekomen, en niet meer wakker wilde worden.  Het zal je verbazen, maar een paardenbloem bracht uitkomst. 

Ijsberen had de dierentuin nog niet, maar Meneer Willem is er twee gaan halen in Noord-Canada. Een lange reis, maar alles ging goed. Ze moesten bij aankomst nog wel langs de douane – een spannend moment, zeker voor een van de douane-meneren die zich bijna dramatisch vergiste!

Als je een uilenballetje plukt kun je zien wat de uil als laatste heeft gegeten. Een gewone muis of een spitsmuis, maar een klein vogeltje wil er bij de uil ook wel in. Maar je moet, als je het balletje plukt, wel de verschillen tussen de botjes kennen – en dus herkennen welk diertje de eer had het laatste uilenhapje te zijn geweest!

Zou jij het weten?

Het is altijd leuk om naar foto's van dieren te kijken. Kijk
je mee?

Welp Leo wil eten. Door op dat plekje bij mama te likken en te bijten wordt er misschien een hapje door mama uitgespuugd. Nee joh, dat is niet vies. Zo gaat dat bij wolven!

Nijlpaard Nelis doet een dutje. Ziet er gemoedelijk uit, hè? Vergis je niet. Deze lobbes is een van de gevaarlijkste dieren in Afrika. Hij kan erg hard rennen, en snoeihard bijten. En wordt boos om alles!

terug naar Meneer Willem’s startpagina of verder naar kriskras 3

error: Content is protected !!